Headzup Sport AB startades av entreprenören och f.d ishockeyproffset Pierre Johnsson och Ingenjörsbyrå Forma AB; ett produktutvecklingsföretag på Hisingen i Göteborg. En udda kombination kan tyckas, men precis vad som behövdes för att ta fram en revolutionerande produkt för ishockeytränande barn och ungdomar. Tack vare Pierres kunskap och inblick i ishockeysporten och Formas långa erfarenhet av produktutveckling har vi med bolaget Headzup Sport lyckats utveckla produkter som klarar ishockeyns höga krav på hållfasthet och funktionalitet. Vi tror att våra produkter kan förändra ishockeyspelet; på individuell nivå genom att förbättra spelarens teknik och kontroll över spelet, och även långsiktigt på sporten i sig genom att förebygga många av de skador som tyvärr i dagsläget förknippas med ishockey.

Pierre Johansson

Pierre Johnsson

Bakgrund :

TV-puckenJunior VM1 år assisterande tränare Frölunda HC juniorer J20
Juniorlandslaget10 år i SHL2 år huvudtränare Frölunda HC J18
Draftad av Calgary FlamesTre Kronor3 år huvudtränare Frölunda HC J20

Under mina 6 år som tränare i Frölundas Akademi har jag sett ett tydligt behov av att lära sig att hantera pucken utan att titta på den. De spelare jag tränat som har behärskat detta har haft en väldigt bra spelförståelse och även löpt mindre risk för tacklingar. Det vi började göra var att vi under träningar visade olika antal fingrar för spelarna. Spelarna skulle då samtidigt som de utförde olika övningar säga hur många fingrar de såg, för att tvinga upp blicken och lära sig hantera pucken ändå. Detta fungerade bra, men blir oerhört ineffektivt med tanke på de fåtal repetitioner varje enskild spelare hinner under en träning. Därav kom idén att fästa någonting på hjälmen eller gallret, som kunde hjälpa spelarna att hålla uppe blicken under träning. Samtidigt växte min frustration över allt prat om det ökande antalet hjärnskakningar inom sporten, och det därav årligen minskande antalet utövare. Vad som däremot inte diskuterades var vad vi kan göra för att lösa problemet. Jag älskar ishockey och vill göra allt jag kan för att vi ska komma bort från den nedåtgående och negativa trend som sporten hamnat i. Jag tror att med fler spelare på isen som kan hantera den höga farten och samtidigt kontrollera pucken, kommer antalet skador minska.

Ib Forma

På Forma har vi en lång och bred erfarenhet av att konstruera och produktutveckla med höga krav på säkerhet och felfritt resultat då vi i många år jobbat inom bilindustrin. Vi älskar utmaningar och brinner för att leverera ett perfekt resultat. Vill du veta mer om Ingenjörsbyrå Forma, kika in på ibforma.com.

Vår drivkraft

Vi drivs av den glöd och glädje som vi ser i våra ishockeyspelande barn och ungdomar. Beslutsamheten i deras blickar och drömmen om att bli någonting stort inom sporten. Vi drivs också av alla de föräldrar som lever i en ständig oro över att deras barn skall bli en del av den orovarslande statistik över olyckliga tacklingar och skador som sporten idag tyvärr för med sig. Vi vill hjälpa till att förändra detta, genom att förse dem med bra verktyg som utvecklar dem som spelare och förebygger risken för att de tvingas sluta med sporten på grund av alltför många hjärnskakningar.

Pierre Johansson