KÖPVILLKOR

 1. ALLMÄNT

  Vid beställning gäller avtal om köp när ni väljer att bekräfta ert köp i kassan. En automatiserad orderbekräftelse kommer då att skickas till den vid köp angivna mailadressen. Beställda produkter förblir Headzup Sports egendom tills dess att de är till fullo betalda. Din order kommer att skickas från vårt centrallager i Göteborg. Ändringar och tillägg måste göras innan er order behandlas och skickas från oss. Om ni upptäcker eventuella felaktigheter på er order är det därför viktigt att ni omgående kontaktar oss (via orderkvittot) för att om möjligt ändra i ordern. I de fall varan är slut i lager, om maxantal per kund överskridits eller vid tekniska fel förbehåller vi oss rätten att annullera ditt köp och återbetala beloppet.

 2. PRISER

  Våra priser kan utan föregående avisering ändras på grund av omständigheter som vi inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad mervärdesskatt (moms). I alla priser ingår mervärdesskatt med 25 % inom EU. Om mervärdesskatten ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser med motsvarande belopp.

 3. REA OCH ERBJUDANDEN

  Varje rea eller och varje speciellt erbjudande är förenat med särskilda villkor, dessa villkor anges i anslutning till rean eller erbjudandet. Rea och andra speciella erbjudanden gäller endast så långt lagret räcker, om inte annat framgår i samband med erbjudandet

 4. BETALNING

  Betalning sker genom direktbetalning med betalkort via Stripe

 5. LEVERANSER UTANFÖR SVERIGE

  För tillfället kan vi endast leverera produkter inom Sverige. Vi kommer inom kort att utöka detta till att kunna leverera till övriga Europa.

 6. ANSVAR

  Vi ansvarar inte för om den vara du köpt används på ett icke föreskrivet sätt. I detta avseende hänvisar vi till vad som anges i den användarmanual som medföljer vid köp av någon av våra varor. Innan du börjar använda den vara du köpt bör du därför noggrant läsa igenom användarmanualen. Manualer finns även att ladda hem via vår websida

 7. ÅNGERRÄTT

  Du som konsument har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Lagen om Distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). Du har rätt att häva ditt köp om den vara du har köpt av oss inte uppfyller dina förväntningar. Ingen affär är avslutad förrän du har mottagit och godkänt din beställning. Returnerar du en oanvänd vara med samtliga tillhörande manualer, delar och förpackning inom 14 dagar återbetalas hela beloppet, alternativt genomförs önskat byte. Returen ska göras i samma eller i likvärdigt transportemballage (yttre emballage) som den levererades i för att returen skall godkännas. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat produkten mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras. När du utnyttjar din ångerrätt enligt ovan erhåller du återbetalning från oss inom 14 dagar från det vi har mottagit varan. För att utnyttja ångerrätten kontaktar du oss påorder@headzupsport.comså skickar vi dig en retursedel.

 8. BYTESRÄTT

  Du har rätt att byta din vara mot en likvärdig sådan inom 14 dagar efter mottagandet av varan (bytesrätten gäller ej rea varor). För ett godkänt byte ska varan returneras i oförändrat och oanvänt skick i sin originalförpackning med samtliga manualer och tillbehör. Returen ska göras i samma eller i likvärdigt transportemballage som den levererades i. Vi står vid byte av vara för kostnaden för returfrakten. Tänk på att du står för risken om produkten skadas när den skickas tillbaka till oss. Vid byte kontaktar du oss påorder@headzupsport.comoch uppger ditt ärende, så skickar vi en retursedel till dig.

 9. REKLAMATION

  Du har rätt att reklamera varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara, eller om det är något annat som avviker från din beställning så kontakta oss påorder@headzupsport.comså snart felet upptäcks. För att vi ska acceptera en reklamation krävs det att varan har använts korrekt enligt medföljande bruksanvisning, samt att varan inte är defekt till följd av ditt handhavande. Kvitto eller orderbekräftelse som styrker inköpsplats och inköpsdatum samt pris, krävs vid reklamation.

 10. RETURANSVAR

  Vid utnyttjande av din ånger- reklamations- eller bytesrätt ansvarar du för returnerad vara under returtransport och du är därmed ersättningsskyldig gentemot oss för den vara som du returnerar, i det fall varan skulle skadas eller komma bort under returen. Då du har ansvar för returvaran till dess att den når vårt lager, rekommenderar vi att du noterar paketets spårningsnummer.

 11. LEVERANS

  Leverans sker normalt inom 1–3 arbetsdagar (förlängd leveranstid kan komma att kommuniceras via webshopen vid högt tryck i webshopen). Vid en eventuell leveransförsening har du rätt att häva köpet, utan kostnad, om du inte godkänner ny föreslagen leveranstid. Återbetalning av erlagd betalning sker då inom 30 dagar efter att vi har erhållit ditt meddelande om hävning. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans inom 5 arbetsdagar ber vi dig att kontakta kundtjänst, genom att svara på din orderbekräftelse.

 12. EJ UTHÄMTADE PAKET

  Skulle din försändelse returneras till oss för att du inte hämtat ut den inom 14 dagar från att den anlänt på utlämningsstället, så debiteras du 95 SEK som kompensation för frakt och omkostnader.

 13. AVISERING OCH LEVERANS SKER ENLIGT TRANSPORTÖRENS VILLKOR

  Du som kund ansvarar för att namn- och adressuppgifterna som uppges vid köp är korrekta. Det går inte att ändra adressuppgifter på ordern efter att den packats hos vårt externa lager.

 14. TRANSPORT

  Orders lagda hos Headzup Sport levereras inom Sverige till ditt närmaste DHL-ombud. Om varan skadas eller kommer bort under transporten till kund är Headzup Sport betalningsansvariga. Vid mottagande av försändelsen är det viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. En synlig transportskada anmäler du direkt på plats genom transportören, för att få kurirens underskrift på att skadan skett under transport. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada. Efter det anmäler du skadan till oss påorder@headzupsport.com.
  Uppge ditt ordernummer, bilder på skadan samt underskrift från ombudet, så att vi kan hjälpa dig med reklamationen på ett så bra sätt som möjligt. Rapportering till Headzup Sport bör samma dag som leverans och senast 3 dagar efter paketet är mottaget. Dold skada ska anmälas till oss inom 5 arbetsdagar från leveransmottagandet. Det är därför viktigt att du packar upp och inspekterar dina produkter noggrant direkt efter leverans.

 15. RESERVATION

  Prisuppgifter och annan information som lämnas av oss, lämnas med reservation för eventuella tryck- och skrivfel.

 16. PERSONUPPGIFTER OCH COOKIES

  All information som rör dina uppgifter (namn, adress, kontokortsnummer etc.) kan du läsa i vårintegritetspolicy.

 17. TVISTER

  Svensk lag tillämpas på samtliga köp och beställningar, i den mån inget annat uttryckligen anges i dessa köpvillkor, och eventuella tvister hänvisas till Allmänna Reklamationsnämnden (”ARN”).

 18. ÄNDRINGAR I DESSA KÖPVILLKOR

  Om dessa köpvillkor ändras, kommer den nya versionen att finnas på vår websida: headzupsport.com

 19. FÖRETAGSINFORMATION

  Headzup Sport AB Ruskvädersgatan 8 418 34 Göteborg
  Organisations nr: 559223-6144
  Tel:+46(0)31 764 45 90
  E-postadress:info@headzupsport.com

  Uppdaterades senast den 29:e september 2020